top of page

Kuudes luukku


"Kauheat unet häiritsevät hänen lepoaan, hän ei pysty nukkumaan"

Masturboiminen on yksi toivotuimpia aiheitamme. Tästä aiheesta on tehty jakso, jossa haastattelimme Rosa Meriläistä seksi-itsetunnosta sekä sooloseksistä ja jakso on nähtävissä tämän kuun aikana! Mutta sitä ennen voin avartaa hieman omia kokemuksiani masturboimisesta.

Aloitin itsetyydyttämisen, kun olin noin 10-vuotias. Joidenkin mielestä se saattaa kuulostaa todella nuorelta iältä, mutta uskon, että moni muukin on löytänyt itsetunnon nautinnot jo varmasti aikaisemminkin. En mielestäni ollut nähnyt missään masturboimisesta, eli aloitin tavallaan tämän ihan "vahingossa". Olin omassa huoneessani ja katsoin telkkaria, kunnes kosketin itseäni alapäästä. Huomasin, kun jatkoin hieromisliikettä tarpeeksi kauan, sain orgasmin. En tietenkään tiennyt tätä orgasmiksi, mutta tunsin, kuinka koko kehoani kihelmöi ja aivoissa surisi. Se tuntui todella mukavalta ja lievensi stressiä.

Itsetyydyttämisestä puhutaan kouluissa todella vähän, jos ollenkaan. "Sooloseksi on suurin rakkaudenteko itselleen", sanoi Rosa Meriläinen haastattelussamme. En voisi kuvailla tätä asiaa yhtään paremmin! Itsetyydytys on jostain syystä kuitenkin Suomessa tabu. Luin artikkelin, jossa kerrottiin vuonna 1830 julkaistusta kirjasta "Le livre sans titre" (Kirja ilman otsikkoa). Tähän aikaan itsetyydytys nähtiin sairautena ja kirja on täynnä piirustuksia pojista, jotka ovat muka masturboimisen takia saaneet jonkun sairauden ja kuolleet tähän. Vaikka nykyään ei luulla näin, silti monessa maassa masturboiminen nähdään likaisena ja paheksuttavana ja jopa kielletään kokonaan.

"Hän ei voi enää kävellä; hänen jalkansa antavat periksi"

Itsetyydytys on terveellistä. Se lieventää stressiä ja itsetyydyttämisen avulla voi tutustua omaan kehoonsa: oppia minkälaisesta kosketuksesta pitää ja minkälaisesta ei. Usein pojat ovat huolissaan siitä, masturboivatko he liikaa. Mielestäni sitä ei voi tehdä liikaa, ellei se haittaa jokapäiväistä elämää. Jos asiasta on muodostunut pakkomielle, kannattaa ehkä miettiä, mikä on syynä siihen. Masturboimista ei pidä hävetä, se on täysin normaali asia mitä me kaikki jossain vaiheessa todennäköisesti tulemme harrastamaan.

Tyydytin itseäni siis ennen kuin olin nähnyt edes pornoa. Näin myös seksuaalisia unia, joista olin aluksi kovin hämmentynyt, mutta hyvin kiinnostunut. En sinänsä jäänyt koskaan kiinni masturboimisesta, mutta saatoin tehdä sitä esimerkiksi olohuoneessa viltin alla. Tytöillä se on ehkä hieman helpompaa, kun pienikin liike ja yksi sormikin riittää orgasmin saamiseen. Vasta hieman myöhemmin kun kouluissa alettiin puhua kuukautisista ja murrosiästä, tajusin mistä oli kyse, enkä tehnyt sitä enää missään muualla kuin omassa huoneessani. En koskaan kokenut siitä häpeää, koska olin jo pienenä oppinut, että se on asia, joka saa minut hyvällä mielelle.

"Hänen hampaansa mätänevät ja putoavat"

Koin ensimmäisiä seksuaalisia asioita tyttöjen kanssa. Harjoittelimme pussaamista ja hinkkasimme toisiamme vaatteiden läpi. Emme nähneet siinä koskaan mitään väärää, emmekä ajatelleet, että olemme lesboja. Se oli helppoa, koska minä olin todella ujo poikien seurassa. Seurustelin viidennellä luokalla yhden pojan kanssa, mutta en uskaltanut puhua hänelle koulussa ja yhden pusunkin antaminen huimasi. Yläasteella minua koulukiusattiin ja erityisesti meidän luokan pojat olivat ihan kamalia. He yrittivät sytyttää tyttöjen huppareita sytkällä, mäiskivät kumilenkuilla, piilottelivat reppuja ja yrittivät nähdä tyttöjen paitojen sisälle. Näinä aikoina tavallaan olin "menettänyt toivoni" poikien suhteen, joten ihastuin paljon herkemmin tyttöihin. Sain itsevarmuutta, kun olin kokeillut tyttöjen kanssa asioita. Teinivuosien poikaystävien kanssa oli helppoa saada orgasmi, koska olin itsetyydyttänyt jo kauan, joten tiesin mistä pidin ja mistä en.

Oman kehon tutkiminen on todella tärkeätä, eikä ollenkaan paheksuttavaa tai noloa. Suosittelen ehkä kuitenkin tekemään sitä omissa oloissaan, eikä välttämättä keskellä olohuonetta tai koulun ruokasalia. Tapahtui tutkiminen sitten käsillä tai katsomalla peilistä itseään, se auttaa hahmottamaan omaa kehoa, joka voi parantaa itsetuntoa. Varsinkin nuorilla kehot muuttuvat nopeasti murrosiän alkaessa, joten on hyvä seurata kehitystä ja hyväksyä se, että oma keho on muuttumassa aikuisen muotoon. Se voi tuntua pelottavalta, mutta ei kannata huolestua. Jokainen käy läpi ihan samaa asiaa, jotkut kuitenkin kehittyvät nopeammin ja jotkut taas hitaammin, mutta sekin on täysin normaalia!

p.s. hyvää itsenäisyyspäivää! :---) ja tässä linkki artikkeliin, johon viittasin tekstissäni: http://dangerousminds.net/comments/dead_at_17_the_fatal_consequences_of_masturbation--a_handy_guide_from_1830

Kaikki julkaisut
Uusimmat julkaisut
Hakusanat
No tags yet.
bottom of page