top of page

Tissiviikko ja tissiahdistus


Tämä kuva vaati 23 selfietä sekä rintsikoiden vaihdon ja silti on epämukava olla. Miksi?

Minulla, kuten monella muullakin ilmenee tissiahdistusta. Liian pienet, liian isot, epäsymmetriset, liian ulkonevat nännit, sisäänpäinkääntyneet nännit, karvoja, arpia, liian isot nännipihat, liian pienet nännipihat, eripariset nännit, roikkuvat tissit, suipot tissit, raskauden, imetyksen ja iän muuttamat tissit - jollain tavalla erilaiset tissit kuin mitkä mielletään hyviksi tisseiksi! Seuraa tärkeä tiedoite: ei ole olemassa jotain universaalia ja absoluuttista totuutta siitä millaiset ovat ne paljon puhutut "hyvät tissit".

Nuorempana tissiahdistukseni oli pahempaa, monet kerrat itkin tai raivosin tai sain itkupotkuraivareita, koska tisseissä oli milloin mikäkin vialla. Pitkään ahdisti niin, etten sietänyt katsoa itseäni alasti ollessani peilistä. Saatika antaa toisen ihmisen nähdä tissejäni, hui kamalaa, mitä jos kaikki kaatuisi omasta mielestäni kammottaviin tisseihini! Eikä auttanut, vaikka toinen olisi kuinka rohkaissut, kehunut tai maanitellut. Minä pidin itseni piilossa.

Koska pidän androgyyniydestä, on siitäkin syystä toisinaan vaikea olla sinut tissien kanssa. Varsinkin, kun tissini kasvoivat huomattavasti e-pillereiden aloittamisen jälkeen ollessani 16-17-vuotias. Sen jälkeen ne ovat tuntuneet suhteettoman suurilta muuten hoikkaan kehooni. Lopetin push-up-rintaliivien käytön vuosia sitten, koska mikään ei harmittanut niin paljon kuin huomata keskustelukumppanin katseen tippuvan, jos päälläni oli avonainen tai läpinäkyvä paita. Kommenteista puhumattakaan. Sellaiselle on aikansa ja paikkansa, eikä se ole epäseksuaalinen juttutuokio kaverin tai uuden tuttavuuden kanssa.

On niitä päiviä vieläkin, kun en siedä kehoani. Se on tuskallista, kun näkee kauneuden kaikenlaisissa kehoissa, muttei omassaan. Sellaisina päivinä muistutan itselleni, ettei kehon tai minkään kehonosan ensisijainen funktio ole olla esteettisesti miellyttävä saatika "täydellinen". En suostu mittaamaan mitään sen perusteella miltä ihminen näyttää. Meissä ihmisissä kun on niin paljon enemmän kuin tämä lihallinen vankila.

Kaikki julkaisut
Uusimmat julkaisut
Hakusanat
No tags yet.
bottom of page