top of page

Kahdestoista luukku

Multa on usein kysytty sitä, että miten baarissa kannattaa lähestyä ihmisiä, siis flirttailumielessä. En aio jakaa teille mitään iskureploja, mutta vähän vinkkejä siihen, miten esimerkiksi ihan kehonkielellä voi vaikuttaa paljon asioihin.

1. Olemus

Tunnetilat voivat helposti tarttua ympärillä oleviin ihmisiin ja toisinpäin. Jos olet rento, hauska ja iloinen, muut viihtyvät seurassasi. Jos et ota katsekontaktia, sinulla on huono ryhti, etkä väläytä edes kerran hymyä, ihmisillä saattaa tulla seurassasi epämukava olo. Vaikka ulkoinen olemuksesi viestittää tätä, se ei välttämättä tarkoita sitä, että sinua ei kiinnosta uudet ihmiset. Uudet ihmiset eivät tunne sinua, joten he tekevät pelkän ensivaikutelman mukaan päätelmiä luonteestasi. Kädet puuskassa voi olla mukava asento, kun seisoo, mutta se voi kertoa myös siitä, että suojelet itseäsi. Yritä siis pitää kätesi sivuilla tai muuten rennosti, niin sinua on jo heti paljon helpompi lähestyä.

Olet menossa kaveriporukalla bileisiin, etkä tunne puoliakaan bileissä olevista ihmisistä. Eteisessä riisut ulkovaatteesi, etsit jonkun sopivan kolon, missä sinä ja ystäväsi voitte istua ja vasta sitten katsot ympärillesi. Ehkä huomaat jonkun tutunkin, jota et aikaisemmin huomannut, kun keskityit liikaa siihen, että sinua jännittää ja haluat päästä epämukavasta tilanteesta mahdollisimman nopeasti pois. Tämä on varmasti monelle tuttua, ihan vaikka bussissakin se, että etsii vain paikkaa itselleen ja sitten saa puhelimeen viestin, että "menit mun ohi". Koitapa ensi kerralla näin: kävele keskeltä huonetta ja ota katsekontakti mahdollisimman moneen ihmiseen ja hymyile. Jos on vähän ihmisiä, käy vaikka kättelemässä, sinusta saa heti paljon paremman vaikutelman, kuin, että luikit pitkin huoneen nurkkia ja olet omissa oloissasi. Sinusta voi saada leuhkan vaikutelman, vaikka alunperin sinua onkin vain jännittänyt!

2. Vaatteet

Vaatetus vaikuttaa paljon, eikä pelkästään sillä, että miltä näytät, vaan jos sinulla on päälläsi jotain epämukavaa, se myös näkyy sinusta ulospäin. Olen aika monella itsetuntovideolla tästä puhunutkin, mutta pue päällesi sellaisia asioita, mitkä tuntuvat päälläsi mukavalta ja missä tunnet itsesi seksikkääksi. Älä missään nimessä yritä peittää niit kohtia, mistä et pidä itsessäsi, vaan nimenomaan korosta niitä puolia, joista pidät itsessäsi. Esim. itse pidän korkeavyötäröisiä housuja, koska ne korostavat mielestäni kivasti leveää lantiotani. Jos vaatteet eivät istu tai joudut nykimään ja korjailemaan niitä koko ajan, huomio keskittyy siihen. Sinun on myös vaikeata keskittyä muihin, kun keskityt liikaa siihen, miltä näytät.

3. Itsevarmuuden voi feikata

Ja tämä ei tee sinusta feikkiä ihmistä, jos yrität näyttää itsevarmemmalta kuin mitä todellisuudessa olet. Kunhan et yritä liikaa, ole koko ajan äänessä tai naura ihan kaikelle mitä ihmiset sanovat. Ole mahdollisimman selkeä, katso ihmisiä silmiin ja liiku rauhallisesti. Tällä tarkoitan sitä, että ihmisille tulee turvallisempi olo, jos et yhtäkkiä pamahda jonkun taakse tai tee jotain täysin odottamatonta. Mutta taas toisaalta, spontaanius voi kiehtoa jotakuta, me kaikki olemme niin erilaisia.

4. Älä ota itseäsi niin vakavasti

Älä ota pakkeja henkilökohtaisesti. Syy pakeille ei välttämättä edes johdu sinusta, vaan kyseisellä henkilöllä on voinut olla huono päivä, tai hänellä on joku muu kiikarissa. Eikä pidä lannistua, jos pakit kohdistuvatkin suoraan sinuun. Kuten yllä mainitsin, olemme erilaisia, kannattaa muistaa, miksi olet paikanpäällä ylipäätään: baarissa pitämässä hauskaa, kahvilassa ystäviesi kanssa, kotibileissä, festareilla. Älä myöskään kohdista kaikkea energiaasi yhteen ihmiseen, vaan pidä vaihtoehtoja avoinna. On todella turhauttavaa, jos yrittämällä yrittää saada koko illan toisen huomion ja lopputuloksena onkin vain pakit.

Jos joku tulee sanomaan sinulle jotain töykeästi, tokaise "auts! Olipa hyvä, saanko ottaa käyttöön?" Koska ihan oikeasti mitä väliä sillä on, mitä toiset ihmiset sinusta ajattelevat. Tuntemattomat ihmiset, joita et todennäköisesti koskaan tule enää tapaamaan? Ja tuo letkautus kyllä varmasti saa toisen miettimään, että olikohan nyt tuon oman pahan olon purkaminen mikään järkevin vaihtoehto.

5. Jutteleminen

Kun juttelee uuden ihmisen kanssa, voi käydä helposti niin, että hermostuneena puhuu pelkästään itsestään. Se on normaalia, mutta toisesta saattaa tuntua siltä, että sinua ei kiinnosta juttuseurasi ollenkaan. Ihmiset rakastavat puhua itsestään, joten koita kysellä ja saada toinen puhumaan itsestään! Ihmiset ylipäätään pitävät ihmisistä, jotka pitävät heistä. Kuulostaa hassulta, mutta tottahan se on. Tulee hyvä mieli, jos toinen kehuu tai näyttää olevansa kiinnostunut siitä, mitä meillä on sanottavana. Kehumisentaito onkin sitten ihan toinen juttu, mutta voin lyhyesti antaa sellaisen vinkin, että kehu, jos oikeasti tarkoitat sitä. Jos itse saat kehun, vastaa "voi kiitos, kivaa, että huomasit" kuin, että "ai tää vanha paita? Ostin kirpparilta, blää". Tällöin vähättelet kehun antajaakin.

Koita kysyä toiselta sellaisia kysymyksiä, joihin ei voi vastata pelkästään "kyllä" tai "ei". Voit kysyä myös jotain sellaista, joka vaatii toiselta hetken pohdintaa, esim. "mikä tekee sinut onnelliseksi tällä hetkellä? Jos saisit muuttaa jotain asiaa sun elämässä, mikä se olisi? Jos saisit tehdä ihan mitä vain, mitä se olisi?" Joskus huomaamattaan toinen saattaa avautua enemmän kuin hänen on alunperinkään pitänyt, joten teille on tavallaan syntynyt tässä vaiheessa jo jonkinlainen side. Voit kertoa myös itsestäsi jonkin salaisuuden, ei tarvitse olla siis mitään isoa, mutta tällöin asia on vain teidän välinen ja vahvistaa tunnesidettä. Myös toisen vieminen jonnekin on hyvä keino, enkä tarkoita, että sinun pitää viedä hänet saman tien kotiisi, vaan ihan vaikka "mennäänkö vähän tuohon sivumpaan, tässä on niin kova meteli".

6. Eleet

Matki toisen eleitä, siis huomaamatta eikä selkeästi. Kun liikut samassa tahdissa kuin toinen, toiselle tulee sellainen tunne, että olette samankaltaisia. Älä pälyile. Kun juttelet jonkun kanssa, josta olet oikeasti kiinnostunut, älä katsele hänen ohitseen tai ympärillesi. Se viestittää sitä, että olet tylsistynyt tai tarkistat, olisiko parempaa tarjolla.

Toista voi koskettaa, mutta on tärkeää tietää missä vaiheessa ja miten. Lääppiminen on ällöä, jos se tapahtuu samantien. Voit kesken keskustelua koskettaa hellästi toista vaikkapa käsivarresta tai jos menet toisen ohitse ahtaassa tilassa, voit siirtymävaiheessa kevyesti koskea toisen olkapäätä tai selkää. Vaikka ele on pieni, sillä on suuri vaikutus toiseen.

Tuossa oli nyt todella lyhykäisesti muutamia vinkkejä. Voisin pitää tästä kunnon pitkän luennon! Tärkeintä on se, että miettii, mistä syystä aiemmin toisiin ihmisiin tutustuminen on ollut hankalaa ja voiko olla jotain, missä voisi itse parantaa. Jos olet ujo ihminen, se on täysin okei, eikä sinun pidä omaa persoonaasi muuttaa, mutta tuossa on pari hyvää keinoa, joilla voit viestiä, että vaikka oletkin arka, se ei tarkoita sitä, etteikö sinua kiinnosta.

Kaikki julkaisut
Uusimmat julkaisut
Hakusanat
No tags yet.
bottom of page